Orientation MSM 10
Εκδηλώσεις
Εγγραφή σε Newsletter
* indicates required


Orientation MSM 10

ΤΟ MSM ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΗ 10Η ΣΕΙΡΑ ΣΤO ΜΑΙΝΑΛO AΡΚΑΔΙΑΣ!

WELCOME MSM10!

Με ιδιαίτερo ενθουσιασμό και απόλυτη επιτυχία καλωσόρισαν η Διεύθυνση του Προγράμματος και ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΜΠΣ (MSM Alumni) στη Διοίκηση Υπηρεσιών Πλήρους Φοίτησης τους MSM- ίτες της 10ης Σειράς στο Μαίναλο της Αρκαδίας σε ένα διήμερο συναρπαστικών εκδηλώσεων και διαλέξων που ως στόχο είχαν την ενημέρωση και εξοικείωση των φοιτητών σχετικά με το Πρόγραμμα του ΜΠΣ.

Το Orientation του MSM-10 ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, οπότε και παλαίοι και νέοι ΜSM- ίτες συνεπείς στο ραντεβού τους επιβιβάστηκαν στο 4 αστέρων λεωφορείο, το οποίο χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της και η  ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης προκειμένου να μεταφερθούν στο πρώτο σταθμό του Orientation MSM10, το Πνευματικό Κέντρο της Βυτίνας.

Ο Διεθυντής του ΜΠΣ, Καθηγητής  Γ. Σιώμκος καλωσόρισε τους φοιτητές και τους ενημέρωσε για λειτουργικά θέματα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος όπως τα Μαθήματα και το κανονιστικό πλαίσιο απουσιών του Προγράμματος Σπουδών.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν κατά σειρά οι εκπρόσωποι προηγούμενων σειρών, Κωνσταντίνος Μαρίνος (MSM8) , Βίκυ Παληαρούτα (MSM8), Κορίνα Τσούτσου και Ελίνα Φροσύνη (MSM9), Ζωή – Χάρις Μπελενιώτη (MSM8), Δημήτρης Μελίδης (MSM8), σε μια διαδικασία που συντελέστηκε για πρώτη φορά ("Εμπειρία MSM"), και οι οποίοι μετέδωσαν τις δικές τους εντυπώσεις και εμπειρίες από το κάθε εξάμηνο φοίτησης, ενώ δεν παρέλειψαν να δώσουν τα φώτα τους προτείνοντας μικρές αλλά απόλυτα σημαντικές συμβουλές. Χαιρετισμό απήυθηναν στους νέους φοιτητές και οι Γιώργος Τακτικός (MSM4, Πρόεδρος του MSM Alumni Association) και Χάρης Στέγγος (MSM4).  Η αποστολή του MSM αφού γεύτηκε τις τοπικές γεύσεις του εστιατορίου «Το αρχοντικό της Αθηνάς» κατέλυσε στον πολυτελή ξενώνα «Mainalia Vilas & Suites». (http://www.menalia.gr )

Το πρωινό του Σαββάτου οι MSM- ίτες πήραν το σπιτικό πρωίνό τους στα πολυτελή δωμάτιά τους και αναχώρησαν για το Χιονοδρομικό Κέντρο «Oστρακίνα» του Μαινάλου όπου και απήλαυσαν το ζεστό ήλιο και τo σαγηνευτικό τοπίο σε υψόμετρο 1.850 μέτρων.(www.mainalo.com/ski-center.html) Επόμενος σταθμός αποτέλεσε το νέοκτιστο και προηγμένων εγκαταστάσεων Πνευματικό Κέντρο της Δημητσάνας, που παρεχώρησε δωρεάν ο Δήμος Γορτυνίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Δεύτερο Μέρος του Orientation, η άσκηση «Φαραώ», άσκηση ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος και επικοινωνίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης, κ. Ιωάννης Σαμπράκος υποδέχθηκε τα μέλη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο ιστορικό κτήριο του Τσίλερ όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το Δημαρχείο της Τρίπολης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Σαμπράκος ενημέρωσε και συζήτησε με τους φοιτητές, αποφοίτους και τη Διεύθυνση σχετικά με τους φυσικούς πόρους, την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και τα τοπικά προϊόντα που παράγει και εξάγει η περιοχή. Επιπρόσθετα, ο κ. Σαμπράκος πληροφόρησε το επιτελείο του MSM σχετικά με τους Στρατηγικούς Στόχους που έχουν θέσει οι τοπικές αρχές για την ενίσχυση και μετακύλιση της τουριστικής ζήτησης της περιοχής καθόλη τη διάρκεια του έτους και ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του MSM με το Δήμο Τρίπολης για την παροχή Συμβουλευτικών Προτάσεων και εκπόνησης μελετών ειδικών προγραμμάτων  ΕΣΠΑ με στόχο την αύξηση τουριστικής ζήτησης. Το βράδυ του Σαββάτου, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα παρέθεσε δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, ενώ ακολούθησε βραδυνή διασκέδαση  σε κοσμικό κέντρο της ίδιας κοινότητας.

Ανήμερα της Εθνικής Εορτής, Κυριακή 25 Μαρτίου οι εκδηλώσεις του Orientation ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη του MSM στο Οινοποιείο «Σπυρόπουλου», όπου εργαζόμενοι της επιχείρησης ξενάγησαν τους φοιτητές στους χώρους του οινοποιείου κάνοντας μια εξονυχιτσική περιγραφή των σταδιών της γραμμής παραγωγής. Έπειτα, ακολούθησε παρουσίαση των ετικετών που παράγει το Οινοποιείο «Σπυρόπουλος» και γευσιγνωσία κρασιών, ενώ οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν κρασιά σε προνομιακές τιμές.

Η αποστολή του ΜSM αναχώρησε για την Αθηνά έχοντας ζήσει μία από τις δυνατότερες εμπείριες, μικρό δείγμα για το τι μέλλει γενέσθαι για τους «νεοφώτιστους» MSM-ίτες και αναβίωση αξέχαστων στιγμών στην πάροδο του χρόνου για τους παλαιότερους αποφοίτους- μέντορες.


Η διαδικασία υποβολής και αποδοχής αιτήσεων παρατείνεται έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018. 

Ακολουθήστε μας στα Social Media

ΟΠΑ - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών
Copyright 2018 - All Rights Reserved