Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην DIGEA
Εγγραφή σε Newsletter
* indicates required


Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην DIGEA

Το δικό τους ταξίδι στον υπέροχο ψηφιακό κόσμο της DIGEA πραγματοποίησαν την Πέμπτη 12 Μαίου 2011 οι  φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Υπηρεσιών της 8ης Σειράς με ειδίκευση στη Διοίκηση Οργανισμών ΜΜΕ και Ψυχαγωγίας αποκομίζοντας χρήσιμες εμπειρίες μάθησης. Η  DIGEA είναι ο πρώτος οργανισμός στην Ελλάδα που παρέχει την υπηρεσία της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, και η οποία έχει συσταθεί από όλα τα ιδιωτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, που συνεργάζονται για πρώτη φορά.  Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτο ότι μέσα σε λίγα μόλις χρόνια καλύπτεται με ψηφιακό σήμα μεγάλο μέρος της Ελλάδας, με τεράστιες προοπτικές για περαιτέρω εξέλιξη της υπηρεσίας με άμεση αξιοποίησή της από το ευρύ κοινό.

Με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική εμπειρία οι φοιτητές της ειδίκευσης ολοκλήρωσαν έναν κύκλο εποικοδομητικών επισκέψεων σε σημαντικούς Οργανισμούς ΜΜΕ και Ψυχαγωγίας της χώρας. Οι φοιτητές του μαθήματος «Μάρκετινγκ Ψυχαγωγίας» επισκέφτηκαν με τον Διευθυντή του ΜΠΣ Καθηγητή  κ. Γ. Σιώμκο τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας DIGEA στο Μαρούσι, τους οποίους υποδέχθηκαν η Γενική Διευθύντρια Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της εταιρείας κα. Ιωάννα Κολιάδου, η οποία τους οδήγησε στην αίθουσα συσκέψεων.

Εκεί, μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση / συζήτηση οι φοιτητές  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) της εταιρείας κ. Γιώργο Μαθιό για την εταιρεία, το έργο της, τη σύγχρονη τεχνολογία και το ρόλο της στο νέο χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης, καθώς και για τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπισθούν.  Πιο συγκεκριμένα,  οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τη διαδικασία μετατροπής του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος σε ψηφιακό και για τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την άμεση αυτή μετατροπή σε όλη την Ελλάδα.  Παρουσιάστηκαν ακόμη έρευνες για τις προτιμήσεις των ελλήνων καταναλωτών καθώς και τα εμπόδια διείσδυσης που συναντήθηκαν μέχρι στιγμής.  Σχολιάστηκαν επίσης, οι προκλήσεις για τις διαφημιστικές εταιρείες σε αυτή τη νέα εποχή για την τηλεόραση, σκιαγραφήθηκε το μελλοντικό επικοινωνιακό τοπίο, όπου η ψηφιακή τηλεόραση  θα συνδυάζεται με interactive υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και, τέλος, έγινε μια σύντομη παρουσίαση των ευρωπαϊκών μοντέλων ψηφιακής τηλεόρασης. Ο κ. Μαθιός στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των φοιτητών, ενω το κεντρικό συμπέρασμα που προέκυψε από τον ενδιαφέροντα διάλογο ήταν ότι η έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης αναμένεται να αλλάξει συνολικά την εμπορική αξιακή αλυσίδα.

Αμέσως μετά την παρουσίαση-συζήτηση, οι φοιτητές περιηγήθηκαν στο σύγχρονο χώρο πολυπλεξίας της DIGEA, όπου ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του Τμήματος για την τεχνική υποστήριξη της ψηφιακής τηλεόρασης. Η επίσκεψη στη DIGEA ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία με φόντο τη χαρακτηριστική αφίσα της πολύ γνωστής από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις οικογένειας «Κλικλίκου», που αποτελεί ένα «σήμα κατατεθέν» της DIGEA.


Η διαδικασία υποβολής και αποδοχής αιτήσεων παρατείνεται έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018. 

Ακολουθήστε μας στα Social Media

ΟΠΑ - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών
Copyright 2018 - All Rights Reserved