2η Επιστημονική Διημερίδα
Συνέδρια
Εγγραφή σε Newsletter
* indicates required


2η Επιστημονική Διημερίδα
Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Επιστημονικής Διημερίδας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών (πλήρους φοίτησης) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Χειμερινής Εκπαιδευτικής Εξόρμησης στο Μαίναλο Αρκαδίας στο διάστημα 20 - 21 Δεκεμβρίου 2008.Στην Επιστημονική Διημερίδα συμμετείχαν οι φοιτητές της  5ης Σειράς του Προγράμματος, ο Διευθυντής του ΜΠΣ (πλήρους φοίτησης) στη Διοίκηση Υπηρεσιών, Καθηγητής Γεώργιος Σιώμκος, ο Διευθυντής του ΜΠΣ (μερικής φοίτησης) στη Διοίκηση Υπηρεσιών, Καθηγητής Ανδρέας Νικολόπουλος, ο Επ. Καθηγητής Αντώνης Ιωαννίδης και η Λέκτορας Ειρήνη Ρηγόπουλου.

Το θέμα της Διημερίδας, η οποία διεξήχθη υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ήταν "New Frontiers in Services Management". Οι παρουσιάσεις των εργασιών πραγματοποιήθηκαν στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βυτίνας, που παραχωρήθηκε από τον χορηγό της εκδήλωσης Δήμο Βυτίνας και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σακελαρίου. Την πρώτη ημέρα παρουσιάστηκαν οι εργασίες στις εξής θεματικές ενότητες: Θέματα Διοίκησης Επιμέρους Βιομηχανικών Κλάδων, Η Βιομηχανία & το Μάρκετινγκ της Ψυχαγωγίας, Πολιτικό Μάρκετινγκ και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Συμπεριφορά Καταναλωτή & Ικανοποίηση Πελατών – Πολιτών. Τη δεύτερη μέρα παρουσιάστηκαν οι εργασίες των θεματικών ενοτήτων: Fashion Marketing, Neuromarketing & Πολυαισθητικό Μάρκετινγκ, Θέματα Τουρισμού, Ανταγωνιστικές Στρατηγικές Ηγεσίας & Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο της Διημερίδας παρουσιάστηκε ο πρώτος τόμος της Επιστημονικής Επιθεώρησης Advances in Services Management. Η ειδική αυτή έκδοση, προϊόν συλλογικής προσπάθειας, παρουσιάζει συνοπτικά το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας που πραγματοποίησαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές – ερευνητές της 5ης σειράς του Προγράμματος (MSM-5) κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Δεκέμβριος 2008, στο πλαίσιο εκπόνησης των διπλωματικών εργασιών των. Απώτερη επιδίωξη του Προγράμματος είναι η θεσμοθέτηση της ετήσιας έκδοσης των Advances και η μετεξέλιξη τους σε επιστημονικό περιοδικό – journal.

Μέγας Χορηγός της Εκπαιδευτικής Εξόρμησης 2008 ήταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Χορηγοί ήταν το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο και ο Δήμος Βυτίνας. Υποστηρικτές ήταν η ARKADIA NGO και οι Εκδόσεις Σταμούλης. Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν το Marketing Week και το Daily Fax της Boussias Communications, ενώ την επιστομική υποστήριξη παρείχε το Εργαστήριο Ανάλυσης Αγορών και Καταναλωτικής Συμπεριφοράς (Εργαστήριο «Αγορά») του ΟΠΑ.


Η διαδικασία υποβολής και αποδοχής αιτήσεων παρατείνεται έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018. 

Ακολουθήστε μας στα Social Media

ΟΠΑ - Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών
Copyright 2018 - All Rights Reserved